• młode ziemniaki
  • brokuł
  • fasolka szparagowa
  • pomidory
  • sól, pieprz
  • na sos: musztarda francuska, majonez, śmietana w proporcjach 1:1:1
Jak zrobić zdjęcie sałatce ziemniaczanej, żeby wyglądała ładnie i zachęcała: „zrób mnie, zrób mnie, jestem pyszna!”? Bo jest pyszna, naprawdę, choć na zdjęciu na pewno na taką nie wygląda :-). Według mnie, idealnie pasuje do mięska z grilla, na kolację też będzie ok. 
Można ją także spakować do lunch boxa, z powodzeniem zaspokoi głód, który dopadnie nas w pracy czy szkole. Jest bardzo sycąca, napakowana warzywami, polecam :-). Przepis jest bardzo orientacyjny, wszystko dodaję na oko.
Ziemniaki szorujemy, kroimy na kawałki (ja miałam małe ziemniaczki, więc przekroiłam je tylko na pół, niektóre na trzy części), gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, ale takiej, żeby nie rozpadały się – nie chcemy sałatki-papki :-). Brokuła dzielimy na różyczki, odcinamy końcowki fasolki szparagowej, przekrajamy ją na pół i gotujemy warzywa w ten sam sposób, co ziemniaki.
Wszystko odcedzamy i dokładnie studzimy.
Łączymy w miseczce/kubku składniki na sos.
W misce  mieszamy warzywa, dodajemy sos, mieszamy wszystko jeszcze raz, doprawiamy solą i pieprzem, smacznego :-)
IMGP1882